Het is absoluut de moeite waard om even langs stand 143 (hal 1) te gaan om Shimano een bezoekje te plegen. Bij de stand is namelijk het gehele Shimano karper assortiment te bewonderen. Dus kom even langs, draai aan de allernieuwste molens en trek samen met de Tribal Team leden de hengels maar eens goed krom! 


Shimano op Carp Den Bosch 2023

Bij de allergrootste karperbeurs hoort natuurlijk gewoon Shimano. Team Shimano Tribal zal in grote getale aanwezig zijn om alle karperhengels, molens, hoofdlijnen en carp care aan jullie te laten zien. Behalve het bestaande gamma zijn er ook een aantal nieuwe producten die je toch even gezien en gevoeld moet hebben. 


Shimano op Carp Den Bosch 2023

Een must-see product is o.a. onze nieuwe high-end TX-9 hengels. De nieuwe Tribal TX-9 heeft een klassieke uitstraling met moderne technologie. De TX-9’s zijn opgebouwd uit een reactieve, slanke maar toch krachtige blank, die is ontwikkeld doormiddel van onze exclusieve hoogwaardige Japanse Spiral X Core blankconstructie. Dit zorgt voor extreem goede werp- en drileigenschappen en maken het een genot om mee te vissen. De hengels zijn afgewerkt met Kigan RVS Zirconia geleideogen een hebben een Fuji DPS molenhouder. Doordat de handgreep is voorzien van een hoogwaardig kurken handgreep – vormt deze hengel een combinatie van een klassiek ontwerp met technisch hoogstaande prestaties. 


Shimano op Carp Den Bosch 2023

Vergeet ook zeker niet de nieuwe Shimano TX-5 hengels eens vast te houden!

De TX-5 is  één van de best uitziende karperhengels ooit, zeker in deze prijsklasse. Een aantal van Shimano’s prostaffers(waaronder Alain Danau) hebben de TX-5 al flink aan de tand kunnen voelen en zijn er absoluut lyrisch over. Zij kunnen je dus alles vertellen over deze nieuwste hengelserie die sinds kort ook in de winkels verkrijgbaar is. 


Shimano op Carp Den Bosch 2023

Doordat deze hengel is ontwikkeld met onze nieuwste carbontechnologie, zie en voel je de verbluffende combinatie van finesse en prestaties. De TX-5 geeft een gevoel van kwaliteit, iets wat vaak nog ontbreekt bij middenklasse hengels. De krachtige werpprestaties van de Intensity-modellen bieden nieuwe mogelijkheden voor het vissen op extreem verre afstanden. De overige TX-5 modellen geven je een gevoel van finesse tijdens het vissen. Iedere run is gewoon puur genieten met de nieuwe TX-5.


Shimano op Carp Den Bosch 2023

Kom komend weekend dus langs stand 143 (hal 1), waar Team Tribal je op weg helpt om in je volgende avontuur nóg meer vis te vangen!


Shimano op Carp Den Bosch 2023

Draai aan de allernieuwste Shimano molens!

Het is bijna zover. Carp den Bosch gaat van start en natuurlijk is Shimano ook aanwezig. Bij de Shimano stand zijn de nieuwste Shimano producten te bewonderen met o.a. de gloednieuwe AERO Technium MGS en zijn kleinere broertjes ULTEGRA XTD & XSE. 


Shimano op Carp Den Bosch 2023

Ken jij de nieuwe Aero Technium Magnesium XTD al maar wil je hem nu toch met eigen ogen bekijken, hem vasthouden en er aan draaien? 


Bezoek de Shimano stand en probeer hem uit!

De AERO Technium MGS’s zijn gemaakt middels een radicaal nieuwe mal en zijn voorzien van de nieuwste, baanbrekende molentechnologie van Shimano. De lijst met features op deze molen is eigenlijk iets teveel om op te noemen – werkelijk iedere beschikbare Shimano longcast technologie is gebruikt. Shimano en de Tribal prostaffers staan klaar om jou een onvergetelijke experience te geven dus doe er je voordeel mee en kom langs!


Shimano op Carp Den Bosch 2023

Als je de nieuwe ULTEGRA nog niet gezien hebt kun je hem eigenlijk passeren. ULTEGRA is inmiddels een bekend fenomeen geworden. De ULTEGRA XTD/XSD waren al schitterende molens maar sinds afgelopen jaar heet onze meestverkochte molen een aantal upgrades gekregen: Deze nieuwe variant, de  ULTEGRA XTE(zwart) & XSE(zilver) is aankomend weekend te beworden bij de Shimano stand (143) in hal 1.


Shimano op Carp Den Bosch 2023

Wat je moet weten over de ULTEGRA:

De Ultegra XSE/XTE is vanaf nu voorzien van INFINITY DRIVE technologie, wat eerder alleen te vinden was op de duurdere Shimano zoutwater heavy duty molens en bigpits zoals de AERO Technium MGS. Dit vormt een aanvulling op de HAGANE (precisie) tandwielen en X-SHIP technologie om interne speling te minimaliseren. De hoofdas wordt ondersteund door een sliding bush en een speciale coating die eventuele weerstand reduceert. Dit betekent dat je een meer gevoel via de slinger hebt en ook meer kracht kunt zetten bij het binnendraaien. Het resultaat is een verminderde rotatieweerstand en een hogere draaikracht, waardoor meer kracht en efficiëntie wordt gegenereerd. Zelfs onder de zware belasting die wordt uitgeoefend bij het drillen van de grotere karpers in de meest veeleisende omstandigheden. De nieuwe ULTEGRA is licht maar biedt extreem krachtige prestaties om de sterkste vissen te drillen in zelfs de meest extreme omstandigheden.


Shimano op Carp Den Bosch 2023

ULTEGRA – FEEL IT, BELIEVE IT.

Behalve dat je even wat hengels zult vasthouden, aan molens gaat draaien en nieuwe producten zult bewonderen, maak je ook kennis met het Shimano TRIBAL TEAM, die klaar staan om hun kennis en ervaringen met jullie te delen. Kom langs de stand en luister naar hun meest recente avonturen leer de nieuwste tips en tricks van Shimano’s karpercracks.

Kom langs de Shimano stand en check de nieuwe Shimano schepnetten – Voor alle bezoekers van Carp Den Bosch is er een primeurtje. 

De twee allernieuwste karpernetten zijn hier te zien! Deze beide netten zijn ontwikkeld in samenwerking met de Shimano Tribal prostaffers uit de Benelux. Deze kwaliteitsnetten zorgen ervoor dat je met vetrouwen kunt scheppen om de vis van je dromen veilig te landen. Een van de grootste kenmerken van deze nieuwe netten is (multi)functionaliteit.


Shimano op Carp Den Bosch 2023

Het TX Extreme Landing Net is geschikt voor alle situaties, voor zowel oever, boot als langeafstandssituaties. De superstijve steel die bestaat uit verschillende ‘put-in’ secties (2 + verlenging) past optisch perfect binnen het Tribal karperhengelassortiment. Als je op zoek bent naar een breed inzetbaar schepnet dan is de Tribal Extreme iets voor jou. Of je nu vist vanaf de boot, hoge kades, stalkend achter de vis aan gaat of vist met lange zigmontages – dit is het precies wat je zoekt.

Het meerdelige fast taper ontwerp biedt opperste veelzijdigheid. De push-in handdelen zorgen ervoor dat je het net op 3 lengtes kunt gebruiken. De kortste versie vanuit de boot, 2-delig zoals je traditioneel gewend bent en middels het extension deel kun je de steel verder verlengen – ideaal bij hogere kanten of bij het vissen met de zig. De stijve carbon armen, die je in het Alloy CNC heavy duty spreidblok steekt, behouden hun stijfheid, zelfs onder druk. Het zachte net is tevens voorzien van drijvers voor extra gebruiksgemak. Het netgedeelte is gemaakt van een zacht slijtvast materiaal, met een fijnmazige basis voor extra bescherming en minder kans op vasthaken en heeft versterkte hoeken om overmatige slijtage te verminderen. Verder zorgen de drijvers voor extra gemak bij het scheppen. De Shrink Wrap grepen aan de onderkant van de delen zorgen voor maximale grip, zelfs wanneer het nat is. Het net kan worden opgeborgen in een tas van 120 cm, zodat het gemakkelijk te vervoeren is, vooral als je de voorkeur geeft aan een mobiele aanpak.


Shimano op Carp Den Bosch 2023

De TX Extreme straalt kwaliteit uit. 

Het Tribal TX Plus Landing Net levert prestaties tegen een betaalbare prijs en is ontworpen met gebruiksgemak en eenvoud in gedachten. De steel heeft een fast taper ontwerp en is gemaakt van Full Carbon voor meer stijfheid. Het tweedelige push-in ontwerp geeft je de mogelijkheid het net op twee lengtes te gebruiken en de carbon armen plaats je gemakkelijk en stevig in het Alloy CNC spreidblok.

Het net is gemaakt van een zacht slijtvast meshmateriaal, met een fijnmazige basis onderin voor bescherming van de vis en heeft versterkte hoeken om overmatige slijtage te voorkomen. De drijvers op de netarmen zorgen voor meer gebruikersgemak tijdens het scheppen. Daarnaast zorgen de grotere mazen van de rest van het schepnet ervoor dat het net gemakkelijk door het water kan bewegen.

Een van de belangrijkste voordelen van dit schepnet is zijn veelzijdigheid. Voor bootvissen kun je een of twee secties gebruiken en vanaf de oever kun je hem op volledige lengte inzetten.

De toevoeging van Shrink Wrap grips aan de onderkant van de grotere delen zorgen voor maximale grip, zelfs wanneer het nat is en kan gemakkelijk worden opgeborgen in een tas van 120 cm, waardoor vervoer praktisch is, vooral als je de voorkeur geeft aan een mobiele aanpak.


Shimano op Carp Den Bosch 2023

Uiteraard is Shimano & Team Tribal ruimschoots aanwezig om jullie kennis te laten maken met met de nieuwste producten op karpergebied. Ook zijn de collega’s van service en garantie zijn er om jullie te helpen bij het molenonderhoud zodat jullie zo lang mogelijk plezier te kunnen hebben van jullie mooie karpermolens kunnen genieten. Kom langs de Shimano stand 143 in hal 1 en doe er je voordeel mee!

Shimano – stand 143, hal 1Op Carp Den Bosch maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare technieken. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina >