Shimano op Carp Den Bosch 2024

Op de karperbeurs zijn alle Tribal karperhengels van Shimano op hun stand te bekijken: TX-1, TX-2, TX-4, TX-5, TX-7, TX-9, TX-Ultra + spodhengels. Wil je weten wat precies het verschil tussen de hengels uit elke prijsklasse? Ben je benieuwd welke hengels het meest geschikt zouden zijn voor jouw viswater? Team Tribal staat voor je klaar! Hoor de ervaringen met de Tribal karperstokken uit de eerste hand zodat je de beste keuze kunt maken bij de zoektocht naar een nieuwe karperset. Er zijn zowel Nederlandse als Belgische als Duitse Team Tribal leden aanwezig die op verschillende wateren vissen en andere hengels kiezen.

Shimano op Carp Den Bosch 2024

Als je ze vorig jaar nog niet gezien hebt, zijn de inmiddels zeer populaire TX-5 hengels een absolute must see. TX-5 geeft een gevoel van kwaliteit – iets wat je niet vaak vindt in deze prijsklasse. Dus wanneer je langs de Shimano stand komt, pak dan deze pareltjes maar eens goed vast zodat je het zelf kunt beoordelen. Laat ze ook zeker eens goed kromtrekken door prostaffers als Alijn Danau, Niels van Vooren en Mark Hoedemakers die net als menig ander Tribal lid, veel ervaring hebben met de nieuwste TX-5 hengels (o.a. de 10’ en 12’ in 2.75lbs). Volgens hen is dit een hengel die bijzonder veel indruk maakt. Behalve de TX-5 hebben zij natuurlijk ook veel ervaring met de hengels in andere prijsklassen (ook vorige generaties). Zij kunnen jou uit eigen ervaring alles vertellen over de verschillen tussen de Tribal stokken. 

Shimano op Carp Den Bosch 2024

Afgelopen zomer is er een nieuwe topklasse Shimano Tribal hengelreeks uitgekomen: de TX-7A. Deze serie staat bekend om zijn sublieme werpeigenschappen die zeer in de smaak vallen bij karpervissers die vooral werpend vissen en daarbij het uiterste van hun materiaal vereisen. Wanneer je ze ziet, verraadt het uiterlijk van deze hengels je dat het om zeer serieuze hengels gaat. De blank begint met een schitterend glad carbon dat geleidelijk overgaat in een prachtige matte afwerking. De nieuwe TX-7’s hebben een zeer intensief ontwikkelingsproces ondergaan waarbij er verschillende hoogwaardige blank technologieën zijn gebruikt tijdens de productie. De slanke High Modulus Full Carbon M40X blank is ontwikkeld met gebruik van Shimano Nonosheet, Biofibre en HPC-technologie. In vistermen maakt dat de blank extreem responsief waarbij de carbonconstructie zorgt voor een snelle recovery. Daarnaast ervaar je tijdens het vissen zijn krachtige werpeigenschappen die tijdens de dril overgaan in een fijne en subtiele dempende werking. Uiteraard is deze high end serie netjes afgewerkt met hoogwaardige RVS Kigan Zirkonia geleideogen die zorgen voor een optimale lijngeleiding voor verre en accurate worpen. Om het geheel af te maken is de elegante en licht gebogen EVA-handgreep voorzien van een nette Fuji DPS molenhouder voor het stevig fixeren van je kostbare Shimano molens. Kortom, deze hengel is zeker voor de werpende visser absoluut het bekijken waard!

Shimano op Carp Den Bosch 2024

De modellen bestaan onder andere uit de veelgebruikte 12”/360 cm 2,75 LB allrounder, die een startoog bezit van 40 mm maar wel een relatief groter topoog. Dit model biedt de perfecte balans tussen werpkracht, werpnauwkeurigheid en subtiele drilprestaties. De 13”/390 cm Intensity varianten met bijvoorbeeld 3,5 lbs + zijn echte werpkanonnen. Deze zijn uitgerust met een 50 mm startoog en bieden daardoor nog meer werpvermogen. Voor diegene die de ultieme uitdaging aangaan om echt op lange afstand werpend te vissen (150-200m), die kan het beste kijken naar het 13’’/390 cm Intensity model. 

Shimano op Carp Den Bosch 2024

Is er dan nog een geheel nieuwe Tribal hengelserie te zien op de beurs? Het antwoord is JA! Speciaal voor jullie als bezoekers, laat Shimano voor het eerst de gloedjenieuwe Shimano Tribal TX-4A serie zien. Deze veelbelovende middenklasser is absoluut het bekijken waard. Wat hem interessant maakt is dat hij een compleet nieuwe carbontechnologie bevat met, voor het eerst, revolutionair T1100G high modulus carbon in de top. Deze toevoeging zorgt voor een zeer snelle recovery rate waardoor je zeer nauwkeurig kunt werpen op afstand. Daarnaast is er gebruik gemaakt van Shimano Biofibre en Diaflash technologie die zorgen voor de perfecte balans tussen kracht en subtiliteit. De serie is verkrijgbaar vanaf een subtiel 9 voets stalkermodel voor de struinende visser tot en met een 13 voets Intensity knaller voor het vissen op grote afstand en alles daartussenin. Daarmee is de nieuwe Shimano TX-4A serie een zeer interessante hengel voor diegene die een set hengels zoekt met veel kwaliteit voor een relatief gunstige prijs. 

TX-4Aspecs
9′ Stalker2.74m 3.00lb 2pcs
10′ Statisch3.05m 2.75lb 2pcs
10′ Statisch3.05m 3.00lb 2pcs
10′ Statisch3.05m 3.25lb 2pcs
12′ Statisch3.66m 2.75lb 2pcs
12′ Statisch3.66m 3.00lb 2pcs
12′ Statisch3.66m 3.25lb 2pcs
12′ Intensity3.66m 3.50+lb 2pcs
13′ Intensity3.96m 3.50+lb 2pcs
Shimano op Carp Den Bosch 2024

Op de karperbeurs kun je het hele assortiment karpermolens van Shimano bekijken. Van het instapmodel BAITRUNNER ST FB reel tot de high-end AEROTECHNIUM MAGNESIUM en alles daar tussenin. Ze zijn er allemaal om uit te proberen! Wat is nu het verschil tussen de SPEEDMASTER en een ULTEGRA? De jongens van Shimano kunnen je alles vertellen over de kenmerken van elke Shimano molen. Het mooie is dat ze vertellen vanuit hun eigen ervaring aan de waterkant. Ben je op zoek naar een nieuwe set maar weet je nog niet precies welke molens je moet kiezen? Dan ben je hier aan het juiste adres, ongeacht je ervaring of budget. Op deze stand (131, Hal 3) zullen Nederlandse, Belgische en Duitse Team Tribal leden aanwezig zijn die vissen op diverse wateren in Nederland en de rest van Europa.

Shimano op Carp Den Bosch 2024

Een van de bekendste big pits is de Shimano ULTEGRA. De meeste mensen zijn er wel bekend mee, maar om je geheugen even op te frissen: de Ultegra bestaat uit een CI4+ body die een aantal geavanceerde technologieën verbergt. Hagane Gear en X-Ship, gecombineerd met Infinity Drive en Silent Drive, zorgen voor een verbazingwekkend soepele en lichte rotatie. Maar wat nog beter is, is dat deze molen Super Slow Oscillation heeft. Dat alleen al is een reden om de Ultegra XTE te kopen. Combineer dit met de andere geavanceerde technologieën die in deze molens zitten en je kunt hem eigenlijk niet links laten liggen.

Shimano op Carp Den Bosch 2024

Als je hem nog niet gezien hebt, de nieuwe Power Aero werd vorig jaar voor het eerst onthuld op Carp den Bosch. Sindsdien zijn er al talloze vissers mee naar de waterkant gegaan en niemand heeft spijt gehad van zijn aankoop. Uitgerust met de allernieuwste Shimano werptechnologieën werpt deze absoluut eersteklas molen jouw rig met opmerkelijke snelheid en precisie. Hij stelt je in staat om je voerstek op groot water met extreme nauwkeurigheid te bereiken. Bovendien is de Power Aero de krachtigste big pit van Shimano waar je jarenlang plezier van zult hebben. Krachtige eigenschappen zijn een belangrijk aspect voor veel specimen vissers die kiezen voor de Power Aero. Je hoeft niet bang te zijn en je kunt altijd met vertrouwen vissen – de Power Aero laat je nooit in de steek! De Power Aero is ontworpen in Japan, heeft een prachtige, strakke, tweekleurige afwerking en straalt de hoogste kwaliteit en vakmanschap uit. Als je hem nog niet hebt gezien, moet je hem zeker eens proberen!

Shimano op Carp Den Bosch 2024

Vissen met BAITRUNNER vrijloopmolens is nog steeds de eerste keuze voor veel karpervissers. Het eenvoudige en betrouwbare Shimano BAITRUNNER systeem is zeer gebruiksvriendelijk en de molens zijn oerdegelijk en supersterk. Om deze redenen heeft de BAITRUNNER al tientallen jaren een ijzersterke reputatie opgebouwd. Bij de Shimano stand vind je de verschillende BAITRUNNER molens in alle maten en prijsklassen. Aarzel niet om vragen te stellen aan het Shimano team. Daar zijn ze voor!

Shimano op Carp Den Bosch 2024

Behalve dat ALLE Shimano Tribal hengels te bezichten zijn, worden ook de Shimano molens, lijnen en carp care tentoongesteld op de Shimano stand. Voor al je vragen over deze producten en waar en wanneer je ze het beste kunt inzetten, kom je naar stand 139 in hal 3.Behalve de lancering van de nieuwe Tribal TX-4A serie, zijn er nog een aantal primeurtjes bij Shimano. Jullie mogen voor het eerst TWEE NIEUWE karpermolens komen bekijken én een nieuwe boiliesmaak uit de Shimano ISOLATE BAITS range proeven. Kom gezellig langs zodat je weer helemaal up to date bent met Shimano. 

Shimano op Carp Den Bosch 2024

Naast ALLE bestaande Shimano karper molens die op de beurs tentoongesteld zullen worden, zal Shimano ons ook verrassen met TWEE GLOEDNIEUWE Shimano BIG PITS. Speciaal voor alle bezoekers zullen deze 2 molens als eerste te zien zijn. Welke dat precies zijn maakt Shimano nog niet bekend, maar ze zijn zeker het bekijken waard!

Shimano op Carp Den Bosch 2024

Naast de molens zullen natuurlijk ook alle Shimano karperhengels, lijnen en andere karperaccessoires te zien zijn. Overigens heeft Shimano ook 3 giveaways voor bezoekers van de beurs. Zo kun je fantastisch mooie prijzen winnen als je meedoet. Meer informatie volgt… Stay tuned!

Op Carp Den Bosch maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare technieken. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina >