Anno 2023 wil je een boot met weinig onderhoud, die je niet kapot krijgt, en die een steentje bijdraagt aan het milieu. HDPE dus! (High Density Polyethyleen).

HDPE is recyclable en gaat heel lang mee. Je vaart er mee op de stenen, tegen de kade aan? Geen probleem. Dit komt door het schokabsorberende vermogen van HDPE, in plaats van breken of scheuren absorbeert het de energie, en heb je geen schade!


Blackworkboats aanwezig op Carp Den Bosch

Ook groeit HDPE veel minder aan dan andere materialen. Hierdoor heb je geen antifouling meer nodig. Sterker nog, de antifouling hecht ook niet op de boot! 

Dit is beter voor het milieu, goedkoper, en makkelijker. Eens in de zoveel tijd de boot uit het water halen, even afspuiten. Geen corrosie (aluminium), roest (staal), houtrot (hout) of osmose (polyester).

De boot is gemaakt van HDPE platen die aan elkaar gelast zijn, en deze lassen zijn nog sterker dan het materiaal zelf. Hierdoor kan je de boot altijd blijven repareren, en heeft de boot dus een extreem lange levensduur.


Blackworkboats aanwezig op Carp Den Bosch

Stel je krijgt het voor elkaar om schade te varen? Het is heel makkelijk te repareren, je last de schade weer dicht en je kan weer verder!

HDPE is een van de kunststoffen met de laagste belasting op het milieu om te produceren, en door de lange levensduur, en de recyclebaarheid is het een van de meest duurzame materialen om te gebruiken voor je boot!

Ook is HDPE lichter dan water, en zal dus nooit zinken. Ondanks dat zijn al onze boten uitgerust met meerdere luchtkamers waardoor deze boten 100% onzinkbaar zijn.

Wij hebben onze standaard modellen, de 300,400,500 en 600. Dit zijn jon-boten met een platte bodem. Wij hebben 2 verschillende lijnen, de “Basic” en de “Pro. De “Basic” lijn is simpel, sterk en lichtgewicht. Ideaal voor in ondiepe wateren. De “Pro” lijn is Zwaar uitgevoerd, met een dubbele bodem, dus zelflozend en geschikt voor zwaardere buitenboordmotoren.


Blackworkboats aanwezig op Carp Den Bosch

Alle boten worden in Nederland met de hand gemaakt, dit betekent dat wij veel custom aanpassingen kunnen doen, dus mocht de boot van uw wens er niet tussen zitten? Neem contact met ons op, en wij maken de boot volledig naar uw wens. V-bodem, dubbele bodem, andere indeling, alles is mogelijk tot 7 meter.De boot kunnen wij helemaal compleet afleveren met zowel elektrische als benzine motoren, trailer en accessoires.

BlackworkboatsStand 323AOp Carp Den Bosch maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare technieken. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina >