Hoe bizar is het dat wij als eerste klas natuurliefhebbers, vissen uit de oceaan vangen om te verwerken in onze boillies? Ja het is echt waar, vismeel wordt gemaakt van vissen die uit zoet of zout water worden gevangen om te verwerken in aas voor karpers. Absurd toch?! Vismeel staat hierdoor onder enorme druk en die druk gaat de komende jaren alleen maar groter worden. Tijd voor wat  innovatie dus!

Doordat Daan zelf al jaren werkzaam is ben binnen de insectenindustrie weet hij goed hoe het productieproces in elkaar zit. Reststromen van de voedselindustrie worden omgezet naar de larven van de Black Soldier fly.  Deze larven worden vervolgens verwerkt tot zeer hoogwaardige eindproducten welke toegepast worden als diervoeding. Zo kwam dan ook het idee om deze hoogwaardige producten toe te passen in boilies. 

Hieronder zijn vier redenen genoemd waarom je insecten gebaseerd aas zeker een kans zou moeten geven!

1. Logica van de natuur: Karper eet van nature insecten, en BiemansBaits heeft dit begrepen. Insecten zijn de originele eiwitbron voor karpers, en uit onderzoek blijkt dat de nutritionele behoefte van de karper bijna volledig wordt vervuld door de samenstelling van insectenmeel.

2. Hoogwaardige ingrediënten: Het insectenmeel wordt op lage temperatuur verwerkt om de nutritionele waarde en verteerbaarheid te behouden. De versheid is gegarandeerd, omdat insecten direct na de oogst worden verwerkt.

3. Uniek in de basis: Het gebruik van insecten als basis voor aas onderscheidt BiemansBaits van de concurrentie en biedt een totaal andere smaak die nog nooit eerder op de markt was.

4. Hoog attractief: De boilies bevatten een hoge dosis wateroplosbare insectenaminozuren, waardoor ze onweerstaanbaar zijn voor karpers. Karpers herkennen deze smaak snel, waardoor ze direct worden aangetrokken.

Bezoekers van Carp den Bosch willen wij bij deze dan ook uitnodigen om de BiemansBaits stand te bezoeken en de producten te ruiken, proeven en om praten over ons aas. Daarnaast zullen er ook speciale aanbiedingen beschikbaar zijn voor degenen die met Insect Based Baits aan de slag willen gaan.

Dus markeer 19, 20 of 21 januari 2024 in uw agenda en kom langs bij de Biemans Baits stand op Carp den Bosch om hier de toekomst van karperaas te ontdekken.

Op Carp Den Bosch maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare technieken. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina >